TECO - Automatizace - Novinky a články

 

Novinky a články

Mosaic Single licence - Nová alternativa licencování

19.03.2012 | Kategorie: Novinky |

MosaicNa výstavě Amper 2012 oznamujeme novinku v licencování software Mosaic a to od verze v2012.1 (!!!).
"Mosaic Single licence" je alternativou k dosavadnímu licencování Mosaicu. Tato jednorázová licence není svázána s HW klíčem, ale s HW konkrétního Tecomatu: Foxtrotu nebo TC700.
Novou formou licence se zjednoduší případy jednorázových instalací PLC - např. v soukromých inteligentních domech, při výuce a školeních na prezentačních sestavách. Jednorázová licence může vyřešit řadu situací spojených se servisními zásahy a pozáručním přístupu koncového zákazníka k PLC.


Na rozdíl od HW klíče, který může být přenášen mezi více počítači a lze s ním naprogramovat a udržovat libovolný počet aplikačních programů, je Mosaic Single licence nahrána na konkrétní základní modul Foxtrot nebo centrální modul TC700. Pak se v libovolném počítači s nainstalovaným Mosaicem Lite (pouze ve verzi 2012.1 a vyšší) otevře plné vývojové prostředí. Tento nový způsob licencování je vhodný pro:

  • koncové zákazníky v oblasti průmyslu, kde tímto způsobem systémový integrátor může ponechat zákazníkovi plný přístup k programu, aniž by mu musel zanechávat HW klíč,
  • koncové zákazníky v oblasti automatizace budov, z podobných důvodů jako výše,
  • koncové zákazníky v oblasti automatizace budov a domů, kteří si chtějí svůj dům naprogramovat jednorázově sami a dál už aplikační programy psát nebudou,
  • školy a pro výukové systémy, kdy každý student nebo účastník kursu má ze svého počítače plný přístup ke všem funkcím Foxtrotu a při výuce není limitován omezeními verze Lite.



V současné době nabízíme dvě samostatně objednatelné položky

Mosaic
TXF 689 90   Mosaic Single Licence Foxtrot
Mosaic
TXF 689 91   Mosaic Single Licence TC700

Pozn.: Tato možnost licencování se zpětně nevztahuje na předchozí produktové řady systémů Tecomat/Tecoreg.