TECO - Automatizace - Novinky a články

 

Novinky a články

Foxtrot součástí projektu CAMEB - inteligentní rodinný dům v Omicích u Brna

01.11.2021 | Kategorie: Napsali o nás |

V čísle 4-5/2021 časopisu Světlo vyšel článek o projektu CAMEB (Centure for Advanced Materials and Efficient Buildings), v jehož rámci byla v roce 2020 v Omicích u Brna pod dohledem odborníků na kvalitu vnitřního prostředí z Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB) realizována výstavba inteligentního rodinného domu. Tento projekt propojil vědce, výrobce systémů a investora domu a jeho cílem je podívat se na reálný provoz rodinného domu vybaveného nejnovějšími technologiemi. 


Cílem projektu je s pomocí objektivního měření důležitých ukazatelů a zpětné vazby spokojenosti uživatele získat ověřenou základnu a věcné argumenty pro další podobné realizace. Na projektu se podílelo několik společností. Elektrické sálavé vytápění dodal FENIX Group, bateriové úložiště společnost AERS, fotovoltaickou elektrárnu společnost S-Power, a rekuperaci společnost WAFE. Řídicí systém Foxtrot a aplikační program iCOOL4 dodaly společně společnosti Teco, ICT Expert a Axomer. 

Projekt se soustředí na tři základní oblasti: komfort vnitřního prostředí, efektivní technologie s úsporným provozem energetiky domu a příjemné ovládání. Tyto oblasti se v domě za provozu prolínají a ovlivňují. Všechna zařízení v době o sobě musí vědět, musí být tedy propojeny datovou komunikací a koordinované centralizovanou nadřazenou logikou.  Tou je v tomto domě řídicí systém Foxtrot naší společnosti s aplikační nadstavbou iCOOL4.

Celý článek si můžete přečíst zde