TECO - Automatizace - Novinky a články

 

Novinky a články

Teco Energy Optimizer

07.02.2024 | Kategorie: Novinky |

Zajímavou novinkou v sortimentu firmy Teco je jednoúčelové naprogramované zařízení - Teco Energy Optimizer (TEO), sloužící k řízení přebytků domácí a firemní fotovoltaické elektrárny.


Zařízení Teco Enegy Optimizer (dále jen TEO) slouží k rychlé, levné a jednoduché regulaci využití energie z fotovoltaické elektrárny. Jde o jednoduché zařízení připojitelné pomocí komunikační linky ke střídačům fotovoltaických elektráren, které lze jednoduše umístit do nově budovaných i stávajících elektroinstalací FVE. TEO se neprogramuje a montáž zvládne běžná elektromontážní firma, věnující se montáži FVE elektráren.

TEO komunikuje s vybranými střídači (viz. Uživatelský manuál TEO) a seznam střídačů se průběžně rozšiřuje podle aktuálních požadavků trhu. TEO komunikuje střídači protokolem MODBUS RTU sběrnicí RS-485, ovšem vždy pouze s jedním střídačem.

Zařízení TEO poskytuje přehled o aktuálním výkonu FVE, spotřebě objektu a svými výstupy ovládá zátěže pro místní a efektivní využití vyrobené elektrické energie.

TEO pro svou činnost potřebuje pouze přívod napájení 230V AC s jištěním 2A, připojení do datové sítě (LAN), připojení sběrnice RS-485 ke střídači FVE a připojení ke spínacím prvkům zátěží. Zde je několik možností - spínání diskrétních výstupů, regulace 0-10V pro SSR a také možnost předávání informací do nadřízeného systému řízení budovy. Každý si tedy může na konfigurační obrazovce nastavit co potřebuje a během provozu již jen sledovat produkci FVE a její využití.

Veškerá aktuální data jsou uložena přímo v zařízení, takže nedochází ke zpoždění způsobené komunikací se vzdálenými servery a TEO není na těchto serverech závislé.

Webová aplikace je optimalizována i pro mobilní zařízení, není nutné instalovat žádné další aplikace ani jiný software.

Při použití TEO u vaší FVE dojde k zvýšení využité fotovoltaické energie produkované na vašem objektu a k finanční úspoře za nákup elektrické energie.

Konfigurační obrazovky

 

 

Přehledová obrazovka

 

Teco Energy Optimizer je dostupný v našem online katalogu, kde naleznete také instalační manuál a produktový leták.