TECO - Automatizace - Novinky a články

 

Novinky a články

Foxtrot je možné od nynějška propojovat se systémem Lutron

11.05.2012 | Kategorie: Novinky |

Foxrot komunikuje se systémem LUTRON

Zprovoznili jsme oboustrannou komunikaci mezi systémem Foxtrot a systémem Lutron. To umožnuje projektatnům tyto systémy vzájemně kombinovat a koncovým uživatelům rozšiřuje možnosti výběru designu ovladačů.

Foxtrot na konferenci Perspektivy bydlení 2012

Autorizovaný distributor systému Lutron firma KD elektronika píše o možnostech takové integrace na svých stránkách:

  • systém Lutron lze propojit s dalšími řídícími systémy v budově
  • i další systémy mohou být potom ovládány koncovými prvky Lutron s jednotným designem a naopak systém Lutron může být ovládán koncovými prvky těchto systémů

Americká firma Lutron jako první přišla již v roce 1961 s řešením stmívače osvětlení. Od té doby se stala špičkovým specialistou na osvětlovací a stínicí techniku.

Systém Lutron

Foto Lutron

 

Jedním z význačných rysů, charakterizující interiérová řešení je originální, jednotný a nezaměnitelný design ovládacích prvků, který osloví  náročné zákazníky.

     

Nástěnné ovladače Lutron (Foto Lutron)

Systém Foxtrot rozšiřuje záběr systému Lutron určeného pro automatizaci osvětlení a stínění i o řízení vytápění, chlazení a ventilace.
Foxtrot přináší svojí volnou programovatelností do spojení s Lutronem flexibilitu při integraci složitějších kombinací zdrojů energie, tepla apod. Díky svým komunikačním možnostem přináší i integraci homologovaných zabezpečovacích ústředen.

Naopak koncovým zákazníkům systému Foxtrot se otevírá možnost širšího výběru řešení automatizace špičkové stínicí techniky (např. dvoumotorové ovládání žaluzií, bezhlučné rolety apod.). 

Foxrot komunikuje se systémem LUTRON

Pro ovládání osvětlení, světelných scén a stínění nebo zatemění má Lutron vlastní řídicí jednotku.

Tím, že systém Foxtrot emuluje na sériovém kanálu otevřený standardizovaný protokol "CoolMaster" pro oblast vytápění, chlazení a ventilace a který má systém Lutron vestavěn, není třeba na jeho straně dělat jakékoliv úpravy nebo zásahy. Se systémem Foxtrot se v nabídce ovladačů v designu Lutron objevil nově i displej s 3 tlačítky pro zadávání individuální teploty v místnosti, který je variantou známého  modulu C-RC-0002R na sběrnici CIB.