TECO - Automatizace - Novinky a články

 

Novinky a články

Smart Client: Reliance 4 má nového tenkého klienta pro vizualizaci na mobilních zařízeních

26.09.2012 | Kategorie: Novinky |

SCADA/HMI systém Reliance 4 firmy GEOVAP, spol. s r. o., má novinku pro vizualizaci na mobilních zařízeních – modul Reliance 4 Smart Client. Smart Client umožní ve spojení s PLC Foxtrot připojit neomezený počet mobilních zařízení (v případě neomezené licence). Toto je užitečné, pokud je například v každé místnosti jako ovládací místo umístěn jeden iPad nebo tablet s operačním systémem Android. V systému Reliance je možné vytvořit vlastní komfortní vizualizaci, spustit ji na připojeném PC v síti s přístupovým bodem Wi-Fi a tak ji zpřístupnit pomocí modulu Smart Client prakticky libovolnému počtu mobilních zařízení v dosahu této sítě nebo odkudkoliv přes Internet. Více o modulu Smart Client naleznete přímo na webových stránkách systému Reliance. Ukázka, kterou si můžete prakticky odzkoušet, je k dispozici zde.

Foxtrot na konferenci Perspektivy bydlení 2012

Ukázka provedení uživatelské vizualizace, kterou lze zobrazit v libovolném webovém prohlížeči jak na počítači, tak na tabletu nebo chytrém telefonu.

 

SmartClient v Relianci4

 

Připojte se na živá data zde!
 

Na dalším obrázku je schéma, které naznačuje, že Smart Client v systému Reliance řeší více věcí najednou. V rámci jednoho vizualizačního projektu může poskytovat data jak z více než jednoho PLC, tak libovolnému počtu mobilních zařízení. Ty lze připojit bezdrátově v rámci lokálního přístupového bodu Wi-Fi, bezdrátově v mobilní síti operátora nebo na jiném počítači přes Internet.

 

Foxtrot a SmartClient v Relianci - schema

Schéma spojení více PLC Foxtrot (ale i jiných zařízení Tecomat) pod jednu centrální vizualizaci a její poskytnutí více klientům s webovým prohlížečem (iPad, iPhone, tablet s OS Android, PC s OS Windows či Linux apod.).