TECO - Automatizace - Novinky a články

 

Novinky a články

Teco vystavovalo na SPS/IPC Drives v Norimberku

03.12.2012 | Kategorie: Novinky |

Teco vystavovalo na SPS 2012 Ve dnech 27.-29. listopadu 2012 proběhl v Norimberku největší evropský veletrh zaměřený na průmyslovou automatizaci. Naše firma Teco vystavovala oba řídicí systémy Tecomat TC700 i Foxtrot na společném stánku s firmou GEOVAP, tvůrcem HMI/SCADA software Reliance.

Naše otevřené a volně programovatelné řídicí systémy nacházejí uplatnění v nejrůznějších oborech řízení a automatizace, ať už při řízení strojů, procesů, budov či dopravy. Na veletrhu SPS jsme představili zajímavou novinku, a tou je propojení řídicího systému Tecomat Foxtrot se sběrnicí KNX, což ocení především integrační firmy zabývající se automatizací budov.

Svět decentralizovaných instalací systému KNX podporuje řada výrobců především designově pojatých vypínačů, termostatů, displejů atd. My jsme proto připravili jsme pro zákazníky možnost libovolný přístroj určený pro sběrnici KNX připojit systémově i k řídicímu systému Foxtrot. Princip připojení prezentujeme krátce v PowerPointu (1.3MB, .ppsx, nebo 1.7MB .pps).

Foxtrot a další standardy

Tato funkce je vzhledem k velké variabilitě nastavování podporována pouze v programovacím prostředí Mosaic (nikoliv ve FoxTool). Prvky v síti KNX včetně KNX/IP objektového serveru (BAOS) se samozřejmě parametrizují pomocí originálního programu ETS 4.

Uživatelé systému KNX získávají s připojením Foxtrotu možnost dálkového dohledu, ovládání i servisu či přeprogramování, funkce dataloggeru a sběru dat včetně nahrávání do databází kamkoliv přes internet a také možnost volného naprogramování libovolných funkcí, což u systému KNX chybí.

Naopak uživatelé Foxtrotu v oblasti building automation získávají možnost připojit libovolné ovládací prvky KNX, přičemž tyto prvky dnes vyrábí několik set výrobců v nejrůznějších designech a tak se tímto systém Tecomat Foxtrot stal zcela nezávislý na vzhledu ovládacích prvků.

Teco na SPS 2012